HyperLink
Croatian English German Italian Kliknite za kratke upute
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 29.04.2015

30. TRAVNJA - Nacionalni dan hitne medicinske službe

Obilježavanjem Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) nastoji se informirati i senzibilizirati građane o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti te ih potaknuti da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe..

Proglašenjem 30. travnja za Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS), Hrvatski sabor prepoznao je važnost i ulogu hitne medicine u svakodnevnom zbrinjavanju hitnih pacijenata, a Hrvatska se pridružila nizu svjetskih zemalja koje tako nastoje djelatnost i dostignuća HMS-a približiti građanima. Obilježavanjem Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) nastoji se informirati i senzibilizirati građane o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti te ih potaknuti da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) tim hitne medicinske službe  Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije će u Krapini  30. travnja na tradicionalnom  sajmu četvrtkom u vremenu od 10,00 do 12,00 sati prezentirati građanima vozilo i opremu, pokazati postupke,  kako bi ih kroz razgovor i dijeljenje informativnih letaka upoznali s načinom rada HMS-a i potaknuli ih na odgovorno postupanje pri pozivanju HMS-a na dobrobit sigurnosti cijele zajednice.Pozivamo Vas da nam se pridružite u prigodnom obilježavanju Nacionalnog dana HMS-a.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS predviđeno je u Puli, gdje će  tim hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u sastavu Petar Ptić, dr. med., Mario Bećirović, medicinski tehničar i Matko Crnković, vozač vozila, sudjelovati na Međunarodnom natjecanju timova hitne medicinske službe.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.04.2015. u 01:05 sati | Prikazano 4923 puta
  • na vrh
  • Najnovije
    Javna nabava
    Natječaji
    Edukacija
    Najčitanije
    Pitajte nas Karta
    Anketa
    Da na javnoj površini zateknete osobu bez svijesti, učinili bi sljedeće:



     
    Naslovnica | Kontakt | Uvjeti korištenja
    Zavod za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije
    Dr. Mirka Crkvenca 1, 49000 Krapina
    tel: 049/373-411 | fax: 049/373-413 | Email: info@hitna-kzz.hr
    OIB: 17813384799 | IBAN: HR7223400091110492278 (PBZ)