HyperLink
Croatian English German Italian Kliknite za kratke upute
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 02.02.2015

Zavod za hitnu medicinu KZŽ dobio novo vozilo

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar predao je ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimiru Božiću ključeve novog vozila za hitne intervencije

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u petak, 30. siječnja 2015., u Zaboku je predao ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimiru Božiću ključeve novog vozila za hitne intervencije. Vozilo je namijenjeno ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u Zaboku.

Župan je pri tome istaknuo: "Želim zahvaliti i čestitati djelatnicima zavoda za Hitnu medicinu, ali  i djelatnicima u svim ostalim zdravstvenim ustanovama na području Krapinsko-zagorske županije, na velikom trudu kojeg ulažu za dobrobit stanovnika Krapinsko-zagorske županije i svih ostalih kojima je potrebna hitna medicinska pomoć i zdravstvena njega. Krapinsko-zagorska županija nastoji svake godine osigurati sredstva barem za jedno novo vozilo hitne medicinske pomoći, a od iduće godine pokušat ćemo kupovati barem dva nova vozila. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da u Zagorju imamo odlične kadrove u zdravstvu koji dobro rade svoj posao, a mi se trudimo osigurati im što bolje uvjete za rad. Iz tog razloga Krapinsko-zagorska županija i je u samom vrhu hrvatskog zdravstva."

Svečanoj primopredaji prisustvovala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je ovom prigodom izjavila kako su suvremeno opremljena vozila ključna za uspješno zbrinjavanje hitnih pacijenata u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi.

Financijska sredstva za nabavu vozila osigurala je Županija i to 500 tisuća kuna, a  200 tisuća kuna za opremu osigurao je Zavod iz vlastitih sredstava. "Svojim tehničkim karakteristikama i opremom ovo vozilo svakako će doprinijeti poboljšanju kvalitete rada hitne medicinske službe", istaknula je primarius Grba-Bujević te dodala kako su "najveća vrijednost Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije njegovi izvrsno educirani i snažno motivirani djelatnici". Upravo su djelatnici županijskog Zavoda, nakon primopredaje, brojnim uzvanicima demonstrirali što će im novo vozilo značiti na terenu kroz pokaznu vježbu zbrinjavanja pacijenta koji je pao s pet metara visine i zadobio prijelom zdjelice. Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije sada ima 10 vozila u voznom parku.

Primopredaji je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Grada Zaboka, načelnici Općina Bedekovčina, Krapinske Toplice i Veliko Trgovišće, kao i ravnatelji svih zdravstvenih ustanova u Županiji.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 03.02.2015. u 01:20 sati | Prikazano 5884 puta
  • na vrh
  • Najnovije
    Javna nabava
    Natječaji
    Edukacija
    Najčitanije
    Pitajte nas Karta
    Anketa
    Da na javnoj površini zateknete osobu bez svijesti, učinili bi sljedeće:



     
    Naslovnica | Kontakt | Uvjeti korištenja
    Zavod za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije
    Dr. Mirka Crkvenca 1, 49000 Krapina
    tel: 049/373-411 | fax: 049/373-413 | Email: info@hitna-kzz.hr
    OIB: 17813384799 | IBAN: HR7223400091110492278 (PBZ)