Vi ste ovdje: Naslovnica > Edukacije Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 01.10.2018

Vježba Zavoda za hitnu medicinu KZŽ

U ponedjeljak, 01. listopada 2018. godine Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije na lokaciji Znanstveno studijskog centra u Kumrovcu – Spomen dom, organizirao je vježbu s temom „Eksplozija i požar u kino dvorani”.

Radilo se o združenoj vježbi službi sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Policijske postaje Klanjec, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Javnih vatrogasnih postrojbi, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kumrovca te njihovih prijatelja iz Slovenije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područni ured Krapina, te  Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije kao organizatora.Na vježbi je sudjelovalo oko 180 učesnika.

Tema vježbe: Eksplozija  i  posljedični  požar  podmetnutog  eksplozivnog  sredstva u kino dvorani  spomen doma  Kumrovec  za vrijeme  prikazivanja  projekcije.Kao posljedica  eksplozije  dolazi do zatrpavanja  hodnika / prolaza , nestanak 2 unesrećenika koji su bili u vrijeme eksplozije  izvan kinodvorane.

Vježba je simulirala nesreću sa 53 ozlijeđene osobe (statisti učenici Srednje škole Pregrada).

Cilj vježbe bio je provjeriti spremnost službi i unaprijediti način zajedničkog koordiniranog reagiranja u masovnoj nesreći, s naglaskom na medicinsko zbrinjavanje i medicinski odgovor.

Ovo je dosad najveća vježba takvog karaktera u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.01.2019. u 02:35 sati | Prikazano 2278 puta
  • na vrh