Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 05.12.2018

Primopredaja vozila hitne medicinske službe

U utorak, 04. prosinca 2018. godine u Zaboku je ispred Ispostave Zavoda za hitnu medicinu KZŽ održana primopredaja novog vozila hitne medicinske službe.

Vrijednost vozila je 571.000 kuna, koje je nabavljeno putem decentraliziranih sredstava -zagorske županije. Nabavljen je i novi defibrilator te aspirator ukupne vrijednosti 161.000 kuna. Vozilo je uređeno  i opremljeno sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko – tehničke opreme za obavljanje djelatnosti hitne medicine i Standardu vozila i vanjskog izgleda vozila za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine, propisanim od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Ključeve vozila predao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. Primopredaji su nazočili i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, sa suradnicima.

 

Župan Željko Kolar osvrnuo se na činjenicu da Krapinsko – zagorska županija izdvaja najviše sredstava za mrežu hitne koju je oformila, a riječ je o oko 2,5 milijuna kuna. „Sa sufinanciranjem prelaska timova T2 u Konjščini i Klanjcu u timove T1, omogućeno je da svi stanovnici županije imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu kada im se dogodi nesreća. Obzirom da je proračun povećan za milijardu i 930 milijuna prema HZZO – u, a u bolnice ide  samo oko 680 milijun, mislim da se ovih naših 2,5 milijuna može financirati. Mi ćemo tih 2,5 milijuna ostaviti u sustavu i poboljšavati zdravstveni sustav“, rekao je župan Kolar.

Ravnateljica je Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević naglasila je kako je izrazito zadovoljno radom zagorskog Zavoda te da iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate. Kako je rekla, riječ je o Zavodu koji ima vrijedne djelatnike, ali i mnogo brine o nabavi moderne i kvalitetne opreme. „Mogu reći da je Zavod za hitnu medicinu KZŽ već sada jedan od centara izvornosti u Republici Hrvatske, a mi ih u svim njihovim projektima pratimo“, rekla je Grba Bujević, koja je ujedno pohvalila odličnu suradnju sa županom Kolarom koji je, kako je istaknula, uvijek spreman na razgovor i uvođenje noviteta.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije Krešimir Božić izrazio je zadovoljstvo zbog nabave novog vozila. „U opremu smo uložili još oko 160 tisuća kuna, a služit će nam za intervencije poglavito u ovom području grada Zaboka. Valja reći da smo u prvih 11 mjeseci obradili 4500 pacijenata u ovoj ispostavi Zabok, od toga 1800 na terenu, a ostalo su pacijenti obrađeni u našim prostorima“, rekao je Božić dodajući je ukupno Zavod obradio 23 tisuće pacijenata, a uključujući ovo vozilo, raspolaže se s njih 15. Prosječna starost voznog parka je oko 3,5 godine, a najavljena je i nabava novih vozila iduće godine.

Da je vraćanje hitne u uži centar Zaboka vrlo važno, već je više puta naglasio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, a na samoj svečanosti uručenja vozila najavio je i uređenje prilaza prema prostorijama Tima T1. „Pokrenuli smo rekonstrukciju raskrižja kroz prostora za hitnu zbog velikog broja autobusa koji odvoze i dovoze djecu u obližnju školu pa se stvara prometna gužva. Naravno, nužno je riješiti i lakši izlaz hitne, ali i svih ostalih korisnika“, naglasio je Hanžek izražavajući zadovoljstvo zbog novog vozila čime će usluga hitne biti još kvalitetnija i bolja.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 25.01.2019. u 09:19 sati | Prikazano 7192 puta
  • na vrh